tisdag 26 maj 2009

Polis misshandlar oskyldig som hamnar i koma //Mr G

Den unge mannen blir utpekad av vittnen som den som med kniv anfallit folk i området och polisens reaktioner låter inte vänta på sig.
Han tar sats mot den unge mannen som varken är våldsam eller ens hotfull och tacklar honom (Amerikansk fotbolls mässigt) in i väggen strax bakom honom.



Ett agerande som tas i försvar av polisens kollegor som "helt enligt reglementet".

Pojken som felaktigt blev utpekad som våldsman ligger idag i koma och ingen vet om han någonsin kommer att vakna upp.

Nu kanske somliga av er menar att sådant där aldrig kan ske här i Sverige men där tar ni tyvärr miste. Det finna flera incidenter där polis, ordningsvakt eller andra tar till avsevärt mycket mer våld än de behöver för att gripa en misstänkt. Individer som man måste anta njuter av att tillfoga smärta eller förnedra andra människor.

  • Norrmalmspiketens mer ökända enhet "Baseboll ligan".
  • Osmo Vallo som misshandlades till döds med händerna fjättrade bakom ryggen med handbojor.

"Den 30:e september 1995 dödades Osmo Vallo. Han hade blivit "omhändertagen" av Karlstads-polisen eftersom han var narkotikapåverkad och ansågs störande. Men de två involverade polismännen var inte särskilt omhändertagande i sin hantering av Vallo. Polisens hund bussades gång på gång på den obeväpnade missbrukaren. I efterhand kunde rättsläkarna räkna till sexton eller sjutton djupa hundbett. Poliserna sparkade, enligt tolv olika vittnen, Vallo i ryggen utan att det fanns någon anledning till det. Den skrämde narkomanen försöker fly, ropar på hjälp – men vem ber man om hjälp, när det är polisen som trakasserar en?

Åtta av vittnena beskriver hur de ser att en av poliserna – när de väl hade brottat ned Vallo och satt handfängsel på honom – "trampar" eller "stampar" på den liggande och fjättrade mannens nacke, varvid ett knakande ljud hörs. Vittnen intygar också att poliserna satte ett knä i ryggen, i höjd med hjärtat på honom. Vittnen talade om ett nytt, tydligt knakande, flera våningar upp i trappuppgången i huset där incidenten utspelade sig. Vid det laget reagerar Vallo inte längre; han är död. Dräpt, fastbunden och liggande, av två stora och beväpnade poliser."

"För att inte tala om de sjutton liknande fall Rajs räknar till som egentligen kan ha avskrivits på samma oegentliga sätt."

Vår förmåga att kommunicera är det som skiljer oss ifrån djuren, vad dessa individer är?
Well you tell me....





//Mr Galahad

1 kommentar:

  1. inget förvånar mig när det gäller polisen,hade en bror som jag förlorade 1992 under samma omständigheter som osmo vallo,naturligtvis blev poliserna friade dom utreder ju själva sina kolleger,pust o stön snutarna håller nästan alltid varandra om ryggen,det saknas civilkurage blan lagens väktare.striptease gjorde ett repotage om osmo vallo och andra
    som dött under liknande omständigheter &jag kan ju berätta att det inte var lätt för janne josefsson & co att få ut handlingar o obduktionsprotokoll mm,allt för att mörka o skydda sitt skitfega agerande !! Vilka JÄVLA karlar hur ,kan dom sova på natten ?Min bror blev också mördad,sorgligt att det behövdes flera förlorade liv innan debatten väcktes om det dödande greppet med handfängsel.jag lider med johans anhöriga och förstår vad de går igenom:fan att det händer än idag ! vad vi behöver är poliser som är mänskliga och har psykologisk utbildning och livserfarenhet,
    det kommer alltid att finnas sköra o bräckliga människor i vårt pengastyrda samhälle, och som bekant är ju våld aldrig en bra lösning.

    SvaraRadera